• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Hvornår skal man bruge solcreme?

Foråret blomstrer og sommeren rykker tættere på. Men hvornår skal man bruge solcreme og hvorfor er det nu lige så vigtigt, at vi husker den? 

Hvornår skal man begynde at bruge solfaktor?

De nordlige breddegrader har sæsoner med alt fra næsten ingen sol til høj sol. Så hvornår er det nu, vi skal mindes om ’skygge, solhat og solcreme’? Svaret er ikke, når vi har 25 grader og bikini-vejr. Faktisk er det en god idé at tænke på solcremen længe før det. 

Det starter allerede i marts

Et godt sted at starte er typisk i marts måned, men det kan variere fra år til år. For her begynder vi at kunne se og mærke solen efter vinteren. Dagene er blevet længere, terrassen gøres klar og fortovscaféerne begynder at have gæster siddende udendørs.  Det er alt sammen dejligt, men også påmindelser om, at huden skal til at have solfaktor på. 

For over vinteren er der sket det, at dine pigmenter i huden er blevet mindre og hudens hornlag tyndere (kilde: berlingske.dk). Det betyder, at huden er mindre modstandsdygtig overfor UV-stråler. Og da over 60% af danskerne har hudtype 1 eller 2, som er sartere hudtyper, giver det ekstra god mening at beskytte sig (kilde: cancer.dk)

 

Der er mange gode grunde til at beskytte sig med solcreme

Måske spørger du ikke kun dig selv om, hvornår man skal bruge solcreme. Måske spørger du også hvorfor?

Solens lys består blandt andet af ultraviolette stråler. De kan gøre huden brunere og give kulør, men de kan desværre også give mere end det. Solen kan forårsage solskoldninger og soleksem, men på længere sigt også hudkræft, hvis vi ikke husker at have omtanke. (Kilde: apotekeren.dk). 

 

Når UV-indekset står på 3, er det derfor anbefalet af Kræftens Bekæmpelse at huske rådende: Skygge, solhat og solcreme.

Kvinde på stranden - solbeskyttelse med skygge, hat og solcreme

Solcreme beskytter også mod rynker

Foruden at beskytte mod soleksem og forbrænding, er der også kosmetiske grunde til at nyde solen med omtanke. Måske har du hørt udtrykket ’en god solcreme er den bedste rynkecreme’? Bag det udtryk gemmer sig faktummet, at hudens kollagen og elastin nedbrydes af UV-stråler, hvorfor for meget sol kan give rynker (kilde: sygesikring.dk). 

Sagt med andre ord: Hvis du vil undgå for tidlig aldring af huden, og forebygge pigmentforandringer, giver det god mening at tænke over dine solvaner – og herunder huske at bruge en god solcreme. Særligt en god ansigtssolcreme, da dit ansigt ikke er dækket til på samme måde som kroppen. 

Skal man bruge solcreme hver dag?

Om sommeren husker de fleste at bruge solcreme hver dag. Men hvad med resten af året? 
Svaret er, at UV-strålerne sjældent når over 1 på UV-indekset om vinteren (kilde: taenk.dk). 

Det er derfor primært i foråret og frem mod efteråret, at det er nødvendigt med solcreme. Husk dog på, at der kan være forskel på, hvor længe solen strækker sig ind i efteråret, så hold evt. øje med UV-indekset for at være på den sikre side. 

Bemærk i øvrigt, at UV-stråler er stærkere oppe i bjergene og at sne reflekterer strålerne. Skal du på skiferie, bør du derfor have en god faktorcreme med.  

 

Vi anbefaler Faktor Dagcreme SPF30 til ansigtet

Nu hvor du ved, at solbeskyttelse er vigtigt, skal du naturligvis også bruge en god creme til formålet.

Når du skal vælge en creme, så husk at se på SPF-angivelsen. SPF står for Sun Protection Factor, og er en angivelse af solcremens beskyttelsesfaktor.

Vi anbefaler, at du benytter en klassisk solcreme med høj faktor til kroppen - og vores Faktor Dagcreme SPF30 til ansigtet. 

Vores faktorcreme fungerer både som solcreme og fugtighedscreme, hvilket gør den ideel til ansigtet. Du får beskyttelse mod forbrænding og rødme forårsaget af solen, samtidig med at nærende vitaminer som vitamin E, B3, B5 og naturligvis vitamin B12 hjælper med at opretholde hudens naturlige fugtighed og bekæmpe for tidlige tegn på ældning af huden.

 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar