• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Sådan får du mere ud af dine hudplejeprodukter

Butikkerne bugner af creme, serum og andre lækre hudplejeprodukter. Men har huden egentlig godt af, at man ofte skifter mellem mærker - og hvor længe skal der gå, før ens nye produkter giver resultater?

Kontinuitet og sunde rutiner: Den hemmelige opskrift på flot hud

Skønhedspleje med gode produkter er godt for huden, og kan hurtigt give huden både fugt og glød. Men der findes ikke en vidundercreme, som øjeblikkeligt viser sin fulde effekt, lige meget hvor højt vi ønsker det. 

Det betyder heldigvis ikke, at det er umuligt at opnå effekt og flotte resultater med skønhedsprodukter. Det kræver dog, at du har styr på dine gode rutiner og har tålmodighed. For hudens fornyelsesproces spiller en væsentlig rolle.

Din hud fornyer sig hele tiden

Huden er ikke bare kroppens største organ, den er også under konstant fornyelse. Hvert minut taber du 40.000 døde hudceller, hvilket svarer til over 50 millioner hver eneste dag, og din overhud (epidermis) har gendannet sig selv hver 35. dag (kilde: Samvirke.dk).

Det er dog ikke bare spændende fakta, med medbestemmende for, hvornår du kan se resultater fra dine nye hudplejeprodukter. Det skyldes blandt andet, at efterhånden som huden fornyer sig – og der kommer flere nye, sunder celler til – jo bedre kan den tage imod de gode ingredienser, du smører den med. 

Effekten varierer i tid

Dine skønhedsprodukter kan ikke vise deres fulde effekt på én gang. Udfordringer med tør hud kan f.eks. hurtigere bekæmpes sammenlignet med reduktion af rynker og fine linjer i huden. 

Når huden er tør, kan du hurtigere sikre den fugt og bekæmpe tørheden med både masker, serum og ansigtscreme. 

Når der derimod bliver tale om f.eks. anti-ageing produkter eller produkter, som skal bekæmpe uren hud, kræver det tålmodighed. 
Årsagen er, at produkterne skal dybere ind i huden og arbejde over længere tid – modsat førnævnte eksempel, hvor den tørre hud kan bekæmpes længere ude på hudens overflade. 

Kontinuitet er nøglen til flottere hud 

Nu hvor du ved, at huden hele tiden fornyer sig og kan påvirkes både længere ude på huden og dybere inde, vil ord som kontinuitet og rutiner give bedre mening. 

Fordi problematikker som førnævnte rynker og fine linjer eller uren hud skal bekæmpes længere inde i huden, og er mere komplekst, kræver det længere tid og fastholdelse af din gode rutine. 

Ved at indarbejde en god rutine, hvor du renser huden og smører den efterfølgende, kan du over tid forbedre dens tilstand. Det kræver dog flere af de cyklusser, hvor huden fornyer sig, hvilket som nævnt tager omkring 35 dage per cyklus. 

Det er her vigtigt at være opmærksom på, at nogle ting kan være mere genstridige end andre. Det tager f.eks. kortere tid at få bugt på tør hud, end det gør at se forbedringer i form af mindre akne. Ligeledes vil det typisk også kræve længere tid at få pigmentpletter til at foretage sig, kontra det førnævnte eksempel med akne og uren hud.
   
Det bedste råd er derfor at holde fast i gode hudplejerutiner, hvor man renser og smører sig to gange dagligt. Derudover er det naturligvis vigtigt, at man vælger et produkt, som har ingredienser, der er målrettet hudens problematik. 

De rette ingredienser GØR en forskel

Hvad end du skal gøre op med uren hud, søger anti-ageing behandling eller ønsker at reducere pigmentpletter, er der forskel på de mest effektive produkter til de enkelte problematikker. 

Søger du anti-ageing behandling, vil vores produktpakke med Anti-Ageing Serum og regenererende creme derfor være mere effektivt til dette, end f.eks. vores Neo Vita Blanc, der til gengæld vil være eget mere effektiv mod pigmentpletter. 

Årsagen skal findes i de nøje udvalgte ingredienser, hvor vores produktpakke vil have ingredienser som både hyaluronsyre, vitamin A, C og D samt en anden koncentration af B-12 vitaminet. Disse har alle virkelig god effekt på rynker og fine linjer, hvorimod Neo Vita Blanc omvendt har indhold af f.eks. vitamin B3 og lakridsrod-ekstrakt, som har god effekt mod pigmentpletter. 

Sagt med andre ord: Sørg for at vælge det produkt, der passer til dit ønske. 

Konklusionen: Vælg rigtigt, indarbejd en god rutine og vær tålmodig

Din hud fornyer sig hele tiden. Og selvom du hurtigere kan få gode resultater mod problematikker som f.eks. tør hud, så er det ikke tilfældet for alle hudens udfordringer. 

Ønsker du at komme rynker og fine linjer til livs, få styr på akne eller reducere pigmentpletter, så kræver det mere tålmodighed. Her handler det om at vælge de rette produkter, huske at bruge dem de anbefalede antal gange dagligt og være tålmodig, så produkterne når at virke sammen med hudens fornyelsescyklus. 

Din regelmæssige rutine er med andre ord afgørende for din huds sundhed. Giv gerne dine produkter en chance på minimum 3 måneder - og husk! At også sund mad og drikke samt frisk luft og sund livsstil er godt for huden, mens blandt andet sol kan have modsatte effekt. (kilde: netdoktor.dk).
 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar