• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Hvornår skal man starte med at bruge anti-ageing produkter?

Hvornår skal man begynde at bruge anti-ageing produkter? Og kan man bruge anti-age for tidligt? Det er nogle af de typiske spørgsmål, som vi møder. Få svarene her. 

Kan man starte med anti-ageing for tidligt?

Når det drejer sig om anti-age, er det vigtigt at huske, at det er lettere at forebygge end ’bekæmpe’. Derfor behøver man ikke vente, til man ser de første rynker, før man begynder med de forebyggende tiltag. 

Du kan derfor sagtens starte en mere simpel anti-age rutine allerede i dine 20’ere, men bør være opmærksom på, at dine behov vil ændre sig gradvist med alderen. Betyder det så, at du ikke kan have en flot hud i takt med at du ældes? Nej, på ingen måde. For selvom aldringstegn i huden er uundgåelige, kan du sagtens opnå en smuk og sund moden hud, hvor du ældes med ynde. 

 

To kvinder med forskellige anti-ageing behov

Hvornår skal man begynde at bruge anti-ageing produkter?

Din hud gennemgår forandringer igennem hele livet. Forandringen påvirkes af livsstilsfaktorer som blandt andet søvn, kost, væskeindtag m.m., men også i kraft af naturlige ældningstegn, som viser sig i form af linjer og rynker i huden. 

Dit bedste våben mod rynkerne – foruden en sund livsstil – er god og effektiv creme, samt sunde hudplejerutiner. Men hvornår starter man – og hvad skal man være opmærksom på i de forskellige faser af livet? 

25 til 35 år


Når du rammer midten af 20’erne, sker der allerede det, at din hud producerer lidt mindre kollagen, færre antioxidanter og ikke reparerer sig selv lige så effektivt som tidligere. 

Det er derfor også i denne periode af livet, at mange af os ser de første ældningstegn. De viser sig typisk som fine linjer ved øjnene. Tænk derfor i masser af fugt! Men husk også, at du bør rense huden grundigt, så du får fjernet snavs, makeup og urenheder. Du kan med fordel bruge en ansigtsrens, som f.eks. vores Fresh & Clean, og en skin tonic både morgen og aften. Herefter kommer du så fugtighedscreme på det nyvaskede ansigt. 

Derudover er solbeskyttelse meget vigtig. Solen er hård ved huden, hvorfor det giver god mening altid at smøre en god faktorcreme på, før du skal ud i solen. 

35 til 45 år


I midten af 30’erne vil flere opleve, at linjerne i huden bliver mere markante, særligt ved mund og øjne samt i panden. Rynkerne viser sig generelt mere tydeligt frem og gløden aftager typisk en smule. Man kan sige, at huden bliver mere doven, fordi den bliver langsommere til at danne nye celler. 

Derfor giver det rigtig god mening, at huden får gavn af produkter, som kan hjælpe den i kraft af anti-ageing egenskaber. Vitacreme produkter indeholder vitamin B12, som er vigtigt for at huden kan regenerere cellerne. Det giver særdeles god mening, fordi huden netop selv mister dele af evnen til at klare den proces med samme effektivitet som tidligere i livet. 

Det er derfor vigtigt at fortsætte med en god fugtighedscreme, men det er også i denne del af livet, at mange starter med at anvende et serum. Vores Anti-Ageing Serum indeholder vitamin B12 (ligesom den regenererende creme), men går herudover ind og sikrer huden et fugtboost fra blandt andet hyaluronsyre. Serummet indeholder desuden også vitamin A, B, C og D – og har antioxidante egenskaber.

Fortsæt i denne alder også endelig med at bruge en god renserutine til huden – hvor du også kan bruge eksfolierende creme og en ansigtsmaske for at dybderense og stimulere huden yderligere. 

Afslut altid renserutinen med serum og den gode regenererende creme - samt en god øjencreme, hvis du oplever udfordringer med mørke rander eller blot vil forkæle den mere følsomme hud ved dit øjenområde.   

Husk igen på solbeskyttelsen. 

45 til 55 år


Inden for dette aldersspænd oplever mange, at huden mister sin fasthed. Det ses ofte omkring munden, på halsen og senere ned mod décoletté området, altså huden ved udskæringen. Det er naturligvis mere udtalt omkring de 50 år og ved overgangsalderen, hvor huden får sværere ved at holde på fugten. Der kan desuden også opstå flere pigmentpletter og komme rødme. Hudens mister ligeledes mere af dens glød.
 
Igen er løsningen at fortsætte sin gode renserutine, bruge anti-ageing serum og bruge en god regenererende creme samt øjencreme. Da huden som nævnt får større udfordringer med at holde på fugten, giver det god mening også at anvende en ansigtsmaske. Masken har den fordel, at den ikke blot renser og stimulerer huden, men også hydrerer og kan afhjælpe det ”trætte” skær i huden. 

Bemærk, at du kan anvende særlige cremer mod pigmentpletter i huden, hvis du finder dem til besvær. Det kan være en creme som Neo Vita Blanc, der er fremstillet med henblik på at lysne huden i ansigtet ved blandt andet at korrigere synligheden af eksisterende mørke pletter.
  
Solfaktoren er naturligvis fortsat meget vigtigt. 

55-65+ år


I denne del af livet sker det ofte, at huden er blevet markant mindre elastisk og kan føles tør. Pigmentpletter viser sig oftere, mens hudens også kan virke mere mat i sit udtryk. Huden vil desuden miste volumen, altså miste fylde, hvilket oftest viser sig omkring mund og kinder. 

Kodeordet er her fugt og næring. Brug gerne en god rynkecreme med dokumenteret effekt og B12-vitaminindhold, ligesom vores regenererende creme. Rynker vil være uundgåelige, men en god creme kan opstramme og reducere i dybden på rynkerne – og dermed også oplevelsen af dem. Desuden kan Vitacreme B12 tydeligt forbedre elasticiteten og korrigere tørhed meget markant. Den er med andre ord med til at modvirke hudens naturlige ældningstegn. Du bibeholder derfor udstråling og oplever en hud med mere fylde.

Foruden dette og brugen af serum, så plej desuden gerne området omkring øjnene med en god øjencreme. 


Konklusionen: Det er aldrig for tidligt eller for sent at starte med anti-ageing
Selvom huden er under forandring igennem hele livet, er det aldrig for sent at starte med anti-ageing og gode tiltag for at bevare en sund og smuk hud.

Det er dog værd at huske, at jo tidligere du etablerer gode og sunde vaner for både livsstil og hudpleje, jo bedre vil huden tage sig ud, i takt med at den ældes. 

Find gode produkter til anti-ageing og ansigtspleje her.  


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar