• Levering 1-2 hverdage
  • Fri fragt på alle ordre
  • Fuld returret

Kan man fjerne pigmentpletter selv?

Pigmentpletter, alderspletter, brune pletter og leverpletter. Der findes mange navne for de pigmentforandringer, som kan finde sted i huden og efterlade dig med karakteristiske mørke pletter. De fleste er dog ikke interesserede i dem. Derfor spørger mange helt naturligt: Kan man fjerne pigmentpletter selv? Og hvordan forebygger man dem?

Hvad er pigmentpletter og hvorfor får man dem?

Pigmentpletter er forandringer i huden, hvor hudens farvestof melanin klumper sammen. 

Melanin er et stof huden producerer, som et naturligt forsvar mod UV-stråler. Melanin er derfor også stoffet, som giver dig en flot brun kulør om sommeren, men producerer huden for meget af stoffet, kan det ende ud i pigmentpletter (kilde: apopro.dk). 

Når melanin udmønter sig som pigmentforandringer i huden, skyldes det typisk at huden er blevet udsat for en for høj grad af sollys – hvilket særligt sker, når man glemmer at beskytte sig med solcreme.  

Kan man selv fjerne pigmentpletter?

Om du kan fjerne din pigmentpletter helt, afhænger af graden. Ved overfladiske pigmentpletter kan du heldigvis selv reducere omfanget, mens større plamager kan kræve professionel hjælp. 

I forhold til hudpleje har du gode muligheder for at modarbejde dine pigmenteringer og reducere dem – samt forebygge dannelsen af nye. 

Der findes overordnet en række vitaminer, som er vigtige for at minimere synligheden af pigmentpletter. Det er blandt andet vitamin B3, C og E, men også syre.  Hertil findes der øvrige ingredienser, som er vigtige for at bekæmpe pigmentforandringerne og give dig en flot, jævn hudtone.  Disse ingredienser er naturligvis med i vores Neo Vita Blanc creme mod pigmentpletter.  

 

Salicylsyre: Har en eksfolierende effekt på huden og kan lysne i hudtonen. Effekten udjævner hudens farve, mens den peelende egenskab fra eksfolieringen giver bedre forudsætninger for at optage produktets øvrige ingredienser endnu bedre i huden – og dermed få mere effekt fra cremen. 

 

B3-vitamin (Niacinamid): Vitaminet er særligt vigtigt i cremen, fordi det er med til at hæmme produktionen af melanin, som giver pigmentpletter. Det beskytter desuden mod yderligere skader fra UV-lys.

 

C-vitamin: Er en stærk antioxidant, som har lysnende effekt. Vitaminet er involveret i kollagensyntesen og giver mere ensartet hud.    

 

E-vitamin: Vitamin E er også en stærk antioxidant, som kan modvirke UV-forårsagede skader i hudens celler og væv. Vitaminet anbefales i hudplejeprodukter relateret til brug før, under og efter ophold i solen. 

 

Alpha Arbutin: Minimerer graden af leverpletter og hæmmer reaktionskæden, der fører til dannelsen af melanin, som giver pigmentpletterne.  

 

Lakridsrod-ekstrakt: Virker ligesom Alpha Arbutin hæmmende for dannelsen af melanin.

 

Nonapeptide-1: Reducerer melaninsyntesen og begrænser overproduktion.  


Hvis du er interesseret i at bekæmpe og fjerne pigmentpletter selv, bør du anvende creme med ingredienser som i Neo Vita Blanc. Er dine pigmentpletter meget genstridige og dybtliggende, bør du derimod opsøge en klinik og kombinere med produktpleje. 

Sådan kan du forebygge mod pigmentforandringer

I dagtimerne
Nu hvor du tidligere har læst, at pigmentforandringer skyldes sollys, er det forholdsvis simpelt at svare på, hvordan du forebygger mod pigmentforandringer: Du skal ganske enkelt huske at bruge solcreme, så du ikke kommer til at opleve sommerens solbadning som en konsekvens i form af pigmentpletter, der springer ud i efteråret. 

Særligt i forårs- og sommersæsonen bør du prioritere at smøre dig med en solcreme. Vi anbefaler vores Faktor Dagcreme SPF 30, hvor du får solfaktorbeskyttelse 30 samtidig med at den er fugtgivende som en dagcreme. 

Vær også opmærksom på, at du ikke kommer til at overdrive solbadning, hvis du har tendens til pigmentforandringer. 

 

Om aftenen
Om aftenen, når du ikke opholder dig i sollyset, bør du give din hud ro og plads til at genopbygge sig selv. Til dette anbefaler vi vores regenererende creme med vitamin B12, der netop har vist sig effektivt i forbindelse med at genopbygge hudens celler. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar